Grįžta gražios dienos, o su jomis – ir nepakeliama noras mėgautis skaniu, spalvingu ir, svarbiausia, madingu aperityvu, kaip matome visur socialiniuose tinkluose. Bet kaip paruošti gražią aperityvo lėkštę, kuri ne tik sukelia apetitą, bet ir sukuria „wow“ efektą? Štai mūsų patarimai, kaip nustebinti savo svečius nesudėtingai.

1 taisyklė: įvairinkite tekstūras ir skonius
Norėdami paruošti sėkmingą ir madingą plokštelę, žaiskite įvairove. Idėja yra sukurti gražią harmoniją tarp sūraus, saldaus, traškaus ir tirpstančio skonio.
Sūriai : rinkitės subrandintą comté sūrį, supjaustytą plonais gabalėliais, tirpstantį brie sūrį arba šviežią ožkos pieną. Prieš patiekiant sūrius, palikite juos kambario temperatūroje 30 minučių, kad jie atskleistų visą savo skonį.
Mėsos gaminiai : Džiovinta Grisons mėsa suteikia gurmanišką akcentą, bet nėra pernelyg riebi. Pridėkite keletą gabaliukų švelnaus chorizo arba parmos kumpio, kad patiekalas būtų dar pilnesnis.
Vaisiai ir daržovės : Norint suteikti šviežumo ir saldumo, būtina naudoti raudonąsias vynuoges. Derinkite jas su figų ar obuolių gabaliukais. Iš daržovių rinkitės agurko juosteles, traškius ridikelius ir spalvingus pomidorus.
2 taisyklė: rūpinkitės pateikimu
Gražus padėklas – tai visų pirma vaizdingas pateikimas, kuris skatina norą pasimėgauti. Derinkite spalvas, žaiskite su apimtimis ir nedvejodami šiek tiek uždėkite vieną maisto produktą ant kito, kad suteiktumėte reljefo.
Mados patarimas : Viską patiekite ant medinės lentos, pavyzdžiui, tokios kaip Kikkerland , puikiai tinka patiekti su 3 sūrio peiliais, suteikia autentiškumo ir draugiškumo jūsų stalui.


3 taisyklė: Tinkamai parinkite gėrimus
Pavasarinis aperityvas – tai taip pat proga patiekti lengvus ir gaivinančius kokteilius, pavyzdžiui, tuos, kurie yra labai populiarūs TikTok .
„Moscow Mule“ yra patikimas pasirinkimas: degtinė, imbierinis alus, žaliosios citrinos sultys, patiekiami gerai atšaldyti variniuose puodeliuose, kad ilgiau išliktų švieži. Šie puodeliai taip pat suteikia tikrą elegancijos prieskonį jūsų stalui.
Sėkmingas aperityvas taip pat priklauso nuo tinkamų stiklinių. Vyno taurės Excellence Lehmann puikiai tinka jūsų vynams išryškinti. Jų elegantiškas dizainas ir talpa atskleidžia aromatus ir suteikia jūsų stalui išskirtinio rafinuotumo.
Jei norite gėrimą be alkoholio, visada puikiai tinka gazuotas vanduo su citrina, mėtų ir aviečių aromatu.
4 taisyklė: viską laikykite šaltai
Gražios dienos yra malonios… bet niekas nemėgsta šilto sūrio ar per greitai įšylančio baltojo vyno.
Šviežumo patarimas : Koala gaivinančioji apvalkalo idealiai tinka išlaikyti baltojo arba rožinio vyno butelius idealios temperatūros visą aperityvo metu. Prieš apvyniojant butelį, keletą valandų palaikykite jį šaldiklyje.

Belieka tik padengti stalą, pakviesti artimuosius ir mėgautis gurmanišku, madingu ir draugišku momentu po pavasario saule ✨